Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

WIURILAN KESÄ 2020 TAITEILIJAT

TIE JONKA VALITSIN

Ryhmänäyttely Wiurilan kartanon näyttelytiloissa 12.6.–30.8.2020

 

Wiurilan kesän seitsemännen näyttelykauden taiteilijat pohtivat teoksissaan luonnon- ja koko ympäröivän maailman tilaa, mutta kantaa otetaan herkästi ja tutkivasti, tarkkailijan roolissa, ei kovaäänisen provokatiivisesti. Heikkoja signaaleja sekä luodaan että tulkitaan.

 

Ollaan taitekohdassa, uuden alussa, ilmassa on muuttumisen energiaa. On valittava tie, jota lähdetään kulkemaan. Nykytilanne todetaan realistisesti, mutta muutos ei synny ahdistuksesta, vaan hiljaisesta liikkeestä, hitaasta kasvusta, toiveikkuuden ylläpitämisestä sekä elämän hallitsemattomuuden hyväksymisestä.  Katsomalla maailmasta tehtyä kuvaa voimme yrittää ymmärtää maailmaa.

 

Taiteilijoiden kiinnostus Wiurilan kesän -näyttelyä kohtaan on vuosi vuodelta ollut kasvussa. Syksyllä 2019 avattuun kansalliseen taiteilijahakuun saatiin ennätykselliset 114 hakemusta yksittäisiltä taiteilijoilta ja työryhmiltä.

 

Tie jonka valitsin -ryhmänäyttelyyn valikoitui mukaan 33 taiteilijaa/taiteilijaryhmää. Kaikkiaan 37:stä taiteilijasta 35 on ensimmäistä kertaa mukana Wiurilan kesässä.

 

NÄYTTELYN TAITEILIJAT:

Kristoffer Albrecht, Tuuli Autio, Anna Ellmén,Ulrika Hagqvist/Lotta Leka/Marjo Yli-Antola, Anu Halmesmaa, Mona Hoel, Eeva Honkanen, Jane Hughes, Heli Huotala, Jan Jämsén, Silja Kejonen/Outi Vuoriranta, Leena Kouhia/Tapani Rinne, Marianne Laiti, Harri Larjosto, Jaana Lönnroos, Martti Matilainen, Johanna Mäkitalo, Johanna Naukkarinen, Tiina Nevalainen, Pauli Partanen, Hanna Peräkylä, Anu Raatikainen,Johannes Rantasalo, Susanna Raunio, Paula Ruuttunen, Jani Rättyä,Kristiina Sario, Jenni Tieaho,Tommi Toija, Jaana Valtari, Matti Vesanen, Niclas Warius, Mikko Ängeslevä

 

Wiurilan kesä -työryhmän tavoitteena on tuottaa mielenkiintoinen ja monipuolinen näyttely, joka esittelee laajasti eri kuvataiteen lajeja ja tekniikoita. Tänä vuonna veistoksellisuus ja kuvanveistotaide ovat vahvasti edustettuna.

 

Tarjoamme matkailijoille, kulttuurin ystäville ja satunnaisille vierailijoille vapaan pääsyn kiinnostavaan ja laajaan nykytaidenäyttelyyn sekä mahdollisuuden samalla tutustua kartanon historiaan, rakennuksiin ja miljööseen.

 

Wiurilan Kesä kutsuu elämykseen, jossa katsojan aisteja ruokitaan korkeatasoisella taiteella, yllättävällä ympäristöllä ja ajatuksia herättävällä kokonaisuudella.

 

Wiurilan kesä on Varsinais-Suomen laajin nykytaiteen katselmus, olemme avoinna päivittäin        12.6.–30.8.2020.

 

LISÄTIETOJA:

Satu-Maaria Mäkipuro, kuraattori

040 589 7572

Johanna Sarparanta, kuraattori

041 453 8057

 

wiurilankesa@gmail.com

https://www.wiurilankartano.fi/wiurilankesa/

 

 

 

TIEDOTE

Wiurilan kesä -työryhmä on keskustellut tärkeimpien yhteistyökumppaneidensa kanssa koronaviruksen aiheuttamasta poikkeuksellisesta tilanteesta.

Olemme yhdessä päättäneet, että työryhmä jatkaa Tie jonka valitsin -ryhmänäyttelyn valmistelua normaalissa aikataulussa.

Tiedotamme asiakkaitamme ja tulevan kesän taiteilijoita mahdollisista muutoksista, koskien esimerkiksi avajaisten järjestämistä tai mahdollista näyttelyn alkamisajankohdan myöhäistämistä. Toivomme, että tulevan kesän näyttely pystytään toteuttamaan suunnitellusti.

 

Terveyttä kaikille toivottaen

Wiurilan kesä -työryhmä

Satu-Maaria Mäkipuro ja Johanna Sarparanta

Wiurilan kesän sivut ovat siirtymässä osoitteeseen www.wiurilankartano.fi/wiurilankesa
Tervetuloa tutustumaan Wiurilan kartanoon!

 Facebook: Wiurilan kesä

Instagram: #wiurilankesa

            
Wiurilan kesä -näyttelykokonaisuutta tukevat
Salon kaupungin kulttuuripalvelut, Wiurilan kartanoWIURILAN KESÄ Facebook: www.facebook.com/wiurilankesa

WIURILAN KARTANO: www.wiurilankartano.fi

KUVIA WIURILASTA: www.wiurila.kuvat.fi