Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

​Info

WIURILAN KESÄN TOIMINTA

Wiurilan kartanomiljöössä on alkanut vuonna 2014 ohjelmallinen taidetoiminta kartanoalueen nostamiseksi suomalaista nykytaidetta esitteleväksi ja maakunnallisesti merkittäväksi taidetapahtumien paikaksi. Wiurilan kesä -tapahtumakokonaisuuden suunnittelee ja tuottaa  taiteilijavetoinen työryhmä, johon kuuluvat Jaana Houessou, Satu-Maaria Mäkipuro ja Johanna Sarparanta. Työryhmä myös kuratoi taidenäyttelyt ja kehittää taidekeskusta yhteistyössä Wiurilan kartanon omistajan Anne Marie Aminoffin ja Salon kaupungin kulttuuriasiainyksikön kanssa. 

Wiurilan kartanomiljöö ja näyttelytilat luovat ainutlaatuiset puitteet nykytaiteen ja romanttisen kartanohistorian kohtaamiselle.  Kesästä 2014 lähtien esillä oli ollut taidenäyttelykokonaisuuksia, jotka ovat tarjonneet kiinnostavan katsauksen tämänhetkiseen kotimaiseen kuvataiteeseen.

Taidenäyttelyt ottavat haltuun kartanon monimuotoisia, Engelin 1800-luvulla suunnittelemia talousrakennuksia. Näyttelytiloina toimivat kartanopihan keskiössä sijaitsevat Vanha Viljamakasiini, Kaariholvin Galleria, Galleria Pääsky, Avaingalleria sekä Galleria Hotelli, joka otetaan uutena tilana käyttöön kesällä 2017. Näyttelytilaa on yhteensä noin 300 m2. Galleriatilojen lisäksi näyttelyt levittäytyvät kartanon vanhalle puistoalueelle.

Alueella voi lisäksi vierailla Kartano- ja Hevosvaunumuseossa, nauttia ravintolan antimista, ulkoilla, pelata Wiurila Golfissa ja yöpyä hotellissa. Kartanon laajassa puistossa kasvaa 150 vanhanajan ruusua osana Helsingin yliopiston Viikin koetilan ruusukokeen kenttätutkimuksia. Puutarhassa kukkii yli 400 alppiruusu- ja atsaleapensasta. Alueella on myös 20 hevosen talli.
 

Lisätietoja
wiurilankesa@gmail.com
Jaana Houessou 0440 727569
Johanna Sarparanta 041 4538057
Satu-Maaria Mäkipuro 040 589 7572


Kuvia aiemmista näyttelyistä ja sisätiloista: www.wiurila.kuvat.fi