Suntuubi-palvelussa käytetään evästeitä. Palvelua käyttämällä hyväksyt evästeiden käytön. Lue lisää. OK

​Info
 

WIURILAN KESÄN TOIMINTA

Wiurilan kartanomiljöössä on alkanut vuonna 2014 ohjelmallinen taidetoiminta kartanoalueen nostamiseksi suomalaista nykytaidetta esitteleväksi ja maakunnallisesti merkittäväksi taidetapahtumien paikaksi. Wiurilan kesä -tapahtumakokonaisuuden suunnittelee ja tuottaa  taiteilijavetoinen työryhmä, johon kuuluvat Jaana Saario, Satu-Maaria Mäkipuro ja Johanna Sarparanta. Työryhmä myös kuratoi taidenäyttelyt ja kehittää taidekeskusta yhteistyössä Wiurilan kartanon omistajan Anne Marie Aminoffin ja Salon kaupungin kulttuuripalvelujen kanssa. 

Wiurilan kartanomiljöö ja näyttelytilat luovat ainutlaatuiset puitteet nykytaiteen ja romanttisen kartanohistorian kohtaamiselle.  Kesästä 2014 lähtien esillä on ollut taidenäyttelykokonaisuuksia, jotka ovat tarjonneet kiinnostavan katsauksen tämänhetkiseen kotimaiseen kuvataiteeseen.

Taidenäyttelyt ottavat haltuun kartanon monimuotoisia, Engelin 1800-luvulla suunnittelemia talousrakennuksia. Näyttelytiloina toimivat kartanopihan keskiössä sijaitsevat Vanha Viljamakasiini, Kaariholvin Galleria, Galleria Pääsky, Avaingalleria sekä Galleria Hotelli, joka otettiin uutena tilana käyttöön kesällä 2017. Näyttelytilaa on yhteensä noin 300 m2. Galleriatilojen lisäksi näyttelyt levittäytyvät kartanon vanhalle puistoalueelle.

Alueella voi lisäksi vierailla Kartano- ja Hevosvaunumuseossa, nauttia ravintolan antimista, ulkoilla, pelata Wiurila Golfissa ja yöpyä hotellissa. Kartanon laajassa puistossa kasvaa 150 vanhanajan ruusua osana Helsingin yliopiston Viikin koetilan ruusukokeen kenttätutkimuksia. Puutarhassa kukkii yli 400 alppiruusu- ja atsaleapensasta. Alueella on myös 20 hevosen talli.

Työryhmä Wiurilan Kesä
Wiurilan kesä -työryhmän muodostaa kolme aktiivista kuvataiteiljaa, Jaana Saario, Satu-Maaria Mäkipuro ja Johanna Sarparanta, jotka ovat oman taiteellisen toimintansa ohella kehittäneet alueellista taide-elämää. Vuodet Salon taiteilijaseuran johdossa ja luottamustehtävissä, kiinteä yhteistyö Salon taidemuseo Veturitallin ja Salon museotoimen kanssa sen perustamisesta lähtien sekä kehittämistyö Salon kulttuuripalveluiden ja kansainvälisen toiminnan kanssa ovat johtaneet niihin tavoitteisiin, joita työryhmällä on Wiurilan kesän toiminnassa. Wiurilan kartano tarjoaa houkuttelevat puitteet ja mahdollisuuden kehittää laajasti taiteellista toimintaa, joka ei ole sidoksissa yhdistyksiin, politiikkaan tai ulkopuolisiin taiteellisiin linjauksiin.

Työryhmä suunnittelee ja tuottaa näyttely- ja tapahtumakokonaisuudet, valitsee ja kutsuu näyttelyiden taiteilijat sekä kuratoi ja ripustaa näyttelyt. Ryhmä vastaa tilojen näyttelyteknisestä valmiudesta ja mahdollisten kunnostustöiden organisoinnista sekä näyttelyiden opastuksesta ja valvonnasta yhdessä tilojen omistajan kanssa. Ryhmä hankkii projektille ulkopuolista rahoitusta, etsii yhteistyökumppaneita tapahtuminen järjestämiseen ja vastaa projektien markkinoinnista ja mainonnasta. Työryhmän tavoite on rakentaa seudulle pysyvää ja valtakunnallisesti matkailijoita ja muuta yleisöä kiinnostavaa kulttuuritarjontaa. Wiurilan kartanon omistaa Anne Marie Aminoff, joka antaa tilat taidenäyttelykäyttöön. 

Lisätietoja
wiurilankesa@gmail.com
Jaana Saario 0440 727569
Johanna Sarparanta 041 4538057
Satu-Maaria Mäkipuro 040 589 7572


Kuvia aiemmista näyttelyistä ja sisätiloista: www.wiurila.kuvat.fi

 

 

 

 

©2018 wiurilankesa - suntuubi.com